Doi cetățeni sirieni, ascunși în semiremorca unui ansamblu rutier, au încercat să intre ilegal în România


Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat în cursul zilei de ieri, doi bărbați care au încercat să intre ilegal în România. Aceștia au rupt sigiliul unei semiremorci şi s-au ascuns în ea pentru a se sustrage controlului de frontieră.

La data de 29.03.2021, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea controlului la frontieră, un cetățean polonez, aflat la volanul unui ansamblu rutier marca MAN. Autocamionul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese de schimb de autobuz, de la o firma comercială din Turcia pentru Polonia.

În urma controlului preliminar efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că sigiliul aplicat semiremorcii ansamblului rutier era rupt, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Lucrătorii noştri au descoperit cu această ocazie, în semiremorcă, ascunse, două persoane de sex bărbătesc.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbați, în vârstă de 35, respectiv 40 de ani, sunt din Siria și s-au urcat în semiremorca ansamblului rutier, fără a avea consimțământul șoferului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei străinilor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Doi cetățeni sirieni, ascunși în semiremorca unui ansamblu rutier, au încercau să intre ilegal în România

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe