Doi cetățeni bulgari surprinși la pescuit în apele teritoriale ale României

 Doi cetățeni bulgari surprinși la pescuit în apele teritoriale ale României

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au depistat doi cetățeni bulgari care pescuiau ilegal în apele teritoriale ale României, cu unelte interzise prin lege.

În data de 20.05.2017, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu - Biroul Operațional Naval, fiind în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu cu o ambarcațiune, a observat în apele teritoriale românești o lotcă, în care de aflau două persoane de sex masculin care desfășurau activități de pescuit comercial, folosind trei plase monofilament, unelte de pescuit interzise de lege.

Procedând la legitimarea acestora, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele sunt Dobrev E., în vârstă de 61 ani și Emilov K, în vârstă de 34 ani, ambii cetățeni bulgari, care au intrat în apele teritoriale românești cu intenția de a pescui.

Ambarcațiunea cu motor, în valoare de aproximativ 12.000 lei și plasele monofilament au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 262, alin. 1, Cod Penal și ”utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale și în apele maritime interioare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit.m din OUG 23/2008.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe