Doi bărbați căutați de autorităţile europene, depistați în P.T.F. Calafat

Doi cetățeni de naționalități diferite, urmăriți internațional, au fost reținuți de către polițiștii de frontieră în P.T.F. Calafat, deoarece figurau în bazele de date ca fiind căutați de către autoritățile străine, pentru arestare și predare sau extrădare”.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din  țară, un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca BMW și un alt cetățean polonez, în vârstă de 59 de ani, pasager al unui autoturism marca Audi.

La controlul specific efectuat, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul român era căutat de către autoritățile italiene pentru a participa în cadrul unei proceduri judiciare, pe numele acestuia fiind introdusă o semnalare în vederea arestării și predării sau extrădării.

Cu privire la cetățeanul polonez, în urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat faptul că acesta era căutat de către autoritățile din Germania, pe numele acestuia fiind introdusă o semnalare în vederea arestării și predării sau extrădării.

Persoanele în cauză au fost predate de către polițiștii de frontieră doljeni, unor echipaje din cadrul Poliției Municipiului Calafat în vederea dispunerii măsurilor legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe