Covoare şi seturi de baie în valoare de peste 585.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit mai multe seturi de baie și covoare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 20.01.2021, în jurul orei 10.00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra unui microbuz condus de către un cetățean din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, ascunse prin metoda capac, un număr de 1.171 covoare și seturi de baie, inscripţionate cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparțineau șoferului microbuzului, cetățean bulgar în vârstă de 50 ani, acesta declarând că intenționa să le transporte în Polonia în vederea comercializării.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 585.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Covoare şi seturi de baie în valoare de peste 585.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe