Cetăţeni sirieni cu documente care nu le aparţineau, depistaţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, patru cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, folosind documente de identitate care nu le aparțineau. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În noaptea de 11.09.2022, în jurul orei 07.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean sirian, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Germania. Împreună cu acesta călătoreau ca pasageri zece cetățeni sirieni.

Persoanele respective s-au legitimat cu documente de călătorie de tip Travel Document și permise de ședere  având însemnele autorităților din Germania.

Din studiul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că patru dintre persoanele prezente la control, nu sunt una și aceeași cu persoanele din fotografiile documentelor.

Ca urmare a celor constatate a fost efectuat controlul amănunţit asupra persoanelor, bagajelor și microbuzului, nefiind descoperite documente care să ateste identatea reală a persoanelor.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea și mijlocul e transport au fost preluate de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe