Cetățeni palestinieni ascunşi pe șasiul unui autocamion, depistați în PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, doi cetățeni palestinieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși pe șasiul unui autocamion. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 03.10.2022, în jurul orei 03.53, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, care conducea un autocamion înmatriculat în Turcia. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta alune, pe ruta Turcia – Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat, pe șasiul semiremorcii, două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor, aceştia au declarat că sunt cetățeni palestinieni și s-au urcat pe șasiul mijlocului de transport într-o parcare din orașul Sofia, de pe teritoriul Bulgariei, fără sprijinul șoferului, cu intenția de a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetățeni palestinieni ascunşi pe șasiul unui autocamion,  depistați în PTF Calafat
  • Cetățeni palestinieni ascunşi pe șasiul unui autocamion,  depistați în PTF Calafat
  • Cetățeni palestinieni ascunşi pe șasiul unui autocamion,  depistați în PTF Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe