Cetățean turc depistat de polițiștii de frontieră din Călăraşi după ce a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au depistat un cetăţean turc care intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen, după ce a traversat ilegal fluviul Dunărea din Republica Bulgaria.

În data de 17.03.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, aflaţi în misiune de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat, au depistat, în apropierea frontierei, o persoană de sex masculin, în timp ce se deplasa pe D.N.3, dinspre Chiciu către municipiul Călăraşi.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul este cetăţean turc, are 41 de ani, iar asupra sa a fost găsit un paşaport simplu eliberat de autorităţile turce, în care nu era aplicată ştampila de intrare în România.

Acesta a declarat că a traversat fluviul Dunărea din Republica Bulgaria în România cu ajutorul unei ambarcaţiuni, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută de art. 262,C.P. iar, conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost predată autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetățean turc depistat de polițiștii de frontieră din Călăraşi după ce a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe