Cetățean turc cu document de călătorie falsificat, depistat la P.T.F. Giurgiu


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de un pașaport falsificat, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 30.01.2020, în jurul orei 23.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional ce efectua curse regulate pe ruta Istanbul - București, cetățeanul turc V.C., în vârstă de 25 de ani, care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport turcesc simplu.

În urma verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că asupra documentului  s-a intervenit chimic și mecanic, prin lipirea unui colant peste ştampile aplicate de autorităţi.

 Persoana în cauză a declarat că a recurs la această metodă deoarece îi fusese refuzată anterior intrarea în România pentru că nu îndeplinea condiţiile legale și intenţiona să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetățean turc cu document de călătorie falsificat, depistat la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe