Cetățean turc cercetat de către polițiștii de frontieră pentru consum de alcool la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat efectuează cercetări față de un bărbat în vârstă de 54 de ani, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Aflându-se la volan, acesta a acroșat un stâlp de susținere aflat în incinta Agenției de Control și Încasare Calafat.

La data de 31.03.2021, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, au fost sesizați de către reprezentanți ai Agenției de Control și Încasare Calafat, cu privire la faptul că, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un bărbat, conducând un ansamblu rutier, care a acroșat un stâlp de susținere ce aparține instituției sus-menționate.

Având în vedere faptul că pe stâlp era amplasată o cameră de supraveghere, acesta a cauzat deteriorări ale sistemului de supraveghere a traficului.

Polițiștii de frontieră doljeni au oprit pentru control ansamblul rutier, stabilind faptul că acesta este condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, de naționalitate turcă.

S-a procedat la testarea persoanei în cauză, cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipiului Calafat pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Precizăm faptul că, activitatea de testare a bărbatului s-a efectuat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Calafat – IPJ Dolj.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe