Cetățean străin ascuns în portbagaj, depistat la P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetățean sirian, care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns în portbagajul unui autoturism.

În data de 13.04.2021, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni bulgari, unul la volanul unui autoturism marca Ssang Yong, iar celălalt ca pasager în acelaşi vehicul.

În baza analizei de risc, echipa comună de control a avut suspiciuni cu privire la motivul călătoriei celor doi, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, a fost descoperit ascuns în portbagajul autoturismului,  sub mai multe pături, un bărbat. Persoana depistată a declarat polițiștilor faptul că este cetățean sirian, şi a pătruns în portbagajul mijlocului de transport fără a avea consimțământul șoferului. El a recurs la această metodă de trecere ilegală a frontierei deoarece nu deține documente care să ateste identitatea sa.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetățean străin ascuns în portbagaj, depistat la P.T.F. Calafat
  • Cetățean străin ascuns în portbagaj, depistat la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe