Cetăţean sirian ascuns în cabina unui camion, depistat la P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat-I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean sirian, care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns în cabina unui camion condus de un cetăţean turc.

În data de 26.07.2020, la ora 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul turc O.Y., la volanul unui camion marca Volvo, înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse alimentare din Turcia cu destinaţia Suedia.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperită ascunsă, în cabina automarfarului, în spațiul destinat pentru odihnă, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean sirian, în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Germania, urmând să-i plătească șoferului suma de 2.000 de euro la destinație.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, șoferul, persoana în cauză și mijlocul de transport au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetăţean sirian ascuns în cabina unui camion, depistat la P.T.F. Calafat
  • Cetăţean sirian ascuns în cabina unui camion, depistat la P.T.F. Calafat
  • Cetăţean sirian ascuns în cabina unui camion, depistat la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe