Cetățean peruan cu un document care nu îi aparținea, depistat în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, o persoană de sex feminin care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind pașaport eliberat de autoritățile din Germania. 

În data de 22.01.2023, în jurul orei 04.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, o persoană de sex feminin, călătorind ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania.

Persoana în cauză s-a legitimat cu un pașaport emis de autoritățile din Germania.

Din studiul documentelor de călătorie, prin metoda portretului vorbit, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia documentului.

În urma efectuării controlului corporal, al bagajelor și al autoturismului, a fost descoperit un pașaport emis de autoritățile din Peru, document autentic, ce aparține persoanei prezente la control.

În cadrul cercetărilor, persoana în vârstă de 36 de ani, a declarat că a procurat documentul de la sora unuia dintre cei trei bărbați prezenți în autoturism.

În cauză, femeii i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 262 și art. 327,  iar aceasta a fost preluată de către autoritățile maghiare, întrucât autoritățile bulgare nu i-au permis intrarea în țară.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe