Cetățean iranian ascuns într-un camion, depistat la PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean iranian care a încercat să intre ilegal în țară, ascuns în semiremorca unui camion ce transporta granule PVC.

În data de 07.03.2018, ora 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul iranian D.R., în vârstă de 38 de ani, conducând un autocamion înmatriculat în Iran, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, granule PVC din Iran pentru o societate din Târgu-Mureș, România.

Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de la sistemul de  sigilare al compartimentului marfă este tăiat și lipit, motiv pentru care au deschis semiremorca. Astfel, aceștia au descoperit, ascunsă în interiorul acesteia, o persoană  de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetățeanul iranian S. H.,  în vârstă de 48 de ani.

Persoana în cauză a declarat că a fost urcată în semiremorca camionului în Turcia, de către un cetățean turc  și dorea să ajungă în Germania.

De asemenea, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetățeanul iranian s-a ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Conducătorul auto și persoana descoperită ascunsă au fost preluate, conform Protocolului romano-bulgar, de către poliția de frontieră bulgară, în vederea continuării cercetărilor.

  • Cetățean iranian ascuns într-un camion, depistat la  PTF Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe