Cetățean din Kosovo cu document fals, depistat la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetăţean din Kosovo care a încercat să intre ilegal în țară în baza unei cărţi de identitate bulgăreşti false.

În data de 10.10.2016, ora 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor din R. Bulgaria.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că este cetăţean din Kosovo,  are de 46 de ani, iar documentul fals l-a procurat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 1.000 euro, cu scopul de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, a fost predată Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe