Cetățean din Angola, depistat în P.T.F. Giurgiu, cu documente de călătorie ce aparțineau altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean din Republica Angola care a încercat să intre ilegal în România, folosind documente  de călătorie ce aparțineau altei persoane.

În data de 08.12.2020, în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, ca pasager într-un autoturism, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport simplu eliberat de Republica Angola și un permis de ședere eliberat de Franța.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documentul de călătorie există diferenţe de fizionomie, fapt pentru care s-au extins verificările.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din R. Angola, în vârstă de 30 ani, iar documentele prezentate la controlul de frontieră aparțin unei alte persoane. Acesta a declarat că intenționa să le folosească pentru a ajunge în Franța.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetățeanul a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe