Cetăţean bulgar surprins la pescuit în apele româneşti, cercetat pentru trecere ilegală a frontierei de stat

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Dolj au depistat un cetăţean bulgar care a trecut ilegal frontiera cu o ambarcaţie, cu scopul de a pescui în apele româneşti ale fluviului Dunărea.

În data de 31.08.2019, la ora 10.10, o patrulă a poliţiei de frontieră care desfăşura o misiune pe fluviul Dunărea a observat, la aproximativ patruzeci de metri de malul românesc, pe direcţia km fluvial 741, o ambarcaţie pescărească, în care se afla o persoană de sex masculin.

Ambarcaţiunea a fost oprită la aproximativ 100 de metri de malul românesc, iar bărbatul a fost condus la sediul S.T.P.F. Dolj pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean bulgar, în vârstă de 67 de ani şi a declarat că a trecut ilegal frontiera cu barca pentru a pescui pe partea românescă a fluviului Dunărea.

Cetăţeanul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută de art. 262, alin 1, din Codul Penal, acesta fiind predat în aceeaşi zi autorităţilor de frontieră bulgare, iar ambarcaţia a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F. Dolj, până la finalizarea cercetărilor.

  • Cetăţean bulgar surprins la pescuit în apele româneşti, cercetat pentru trecere ilegală a frontierei de stat
  • Cetăţean bulgar surprins la pescuit în apele româneşti, cercetat pentru trecere ilegală a frontierei de stat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe