Cetăţean bulgar cu test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2, oprit în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean bulgar care a încercat să intre în România, prezentând autorităţilor competente un test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2.

La  data de 03.05.2021, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare din ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani, care a prezentat autorităţilor competente un test PCR cu rezultat negativ pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testului prezentat, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentul prezentat de acesta nu a fost eliberat de clinica menționată.

Cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționa să călătorească pe teritoriul României și a achiziționat testul respectiv de la un alt cetățean bulgar, pe care l-a întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind suma 50 de euro pentru obținerea lui.

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară pentru persoana în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe