Cetăţean bulgar cu documentul unui prieten, depistat la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care a încercat să intre ilegal în România folosind un pașaport emis de autorităţile bulgare ce aparţinea altei persoane.

În data de 19.09.2019, în jurul orei 23:00, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Volvo, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport emis de autoritățile bulgare.

Procedând la verificarea documentului de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoana nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat la control, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetățeanul bulgar B.I.T., în vârstă de 42 de ani. Acesta a declarat că documentul aparţine unui prieten şi a recurs la această metodă pentru că avea de achitat o amendă dată de autorităţile române.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbatul a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetăţean bulgar cu documentul unui prieten, depistat la P.T.F. Giurgiu
  • Cetăţean bulgar cu documentul unui prieten, depistat la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe