Cetăţean armean, care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean armean, care a încercat să intre fraudulos în România, evitând controlul din punctul de frontieră. 

În data de 11.01.2020, în jurul orei 19.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat, în zona adiacentă punctului de frontieră, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos dinspre Bulgaria spre România.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru interceptarea persoanei, care a fost  condusă la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că bărbatul pe numele A.H. este cetățean armean, în vârstă de 33 ani și a fost ajutat de doi cetățeni bulgari să ajungă la frontieră.

Aceştia din urmă au fost identificati ulterior pe raza Municipiului Giurgiu.

Tânărul a declarat că intenţiona să ocolească punctul de frontieră, fără să efectueze formalitățile specifice de control, deoarece dorea să ajungă în Germania și nu deținea documente de călătorie valabile, platind pentru acestă metodă suma de 2000 de euro.

Conform protocolului româno-bulgar, cetăţeanul armean, cei doi cetățeni bulgari și mijloacele de transport  au fost preluate de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

  • Cetăţean armean, care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe