Cetăţean albanez, depistat la P.T.F. Calafat cu paşaportul altei persoane

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un cetăţean albanez care a încercat să intre ilegal în România, folosind un paşaport emis de autorităţile din Albania, care nu îi aparţinea.

În data de 15.12.2019, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz care efectuează curse regulate pe ruta Sofia-Arad, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport emis de autoritățile din Albania.

Cu ocazia verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a prezentat un document care aparținea altei persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean albanez şi a recurs la această metodă deoarece pe numele său era introdusă o alertă cu refuzul intrării în Spaţiul Schengen.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbatul a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetăţean albanez, depistat la P.T.F. Calafat cu paşaportul altei persoane

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe