Cetățean afgan, descoperit ascuns pe osia unui autocamion


Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean afgan care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns pe osia semiremorcii unui autocamion. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În data de 26.09.2022, în jurul orei 08.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetățean ucrainean, în vârstă de 39 de ani, care transporta grupaj din Turcia pentru Ucraina.

 În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin.

Persoana în cauză nu deținea documente de identitate asupra sa.

În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că tânărul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii, când se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să cunoască acest lucru.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Cetățean afgan, descoperit ascuns pe osia unui autocamion

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe