Cantitate considerabilă de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 300.000 lei, descoperită de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu și S.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 1.600 de bunuri, constând în articole vestimentare, de parfumerie, de marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe raza județului Giurgiu, patru mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentele pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 745 articole vestimentare, 670  parfumuri, 210 perechi de încălțăminte și 54 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că doi șoferi, ambii cetățeni turci și doi pasageri, un cetățean turc și un cetățean român, sunt persoanele cărora le aparțin bunurile descoperite.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de  300.900 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

  • Cantitate considerabilă de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 300.000 lei, descoperită de polițiștii de frontieră giurgiuveni
  • Cantitate considerabilă de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 300.000 lei, descoperită de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe