Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

 Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și confiscat peste 300 articole vestimentare și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile specifice pasagerilor din două autocare care circulau pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestora, 207 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte (pantofi sport şi  tricouri) și 132 flacoane cu parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aparțin cetățenilor turci Tahsin C., în vârstă de 39 ani și Arif  D., în vârstă de 53 ani, pasageri în cele două autocare. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul - Turcia, contra sumei de 300 USD, respectiv 110 USD, cu scopul de a le comercializa.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

  • Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Giurgiu
  • Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe