Bunuri în valoare de peste 270.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din P.T.F. Giurgiu  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1.000 articole textile și de încălțăminte, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 03.07.2020, la ora 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român I.C., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocamion marca DAF, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate din România.

Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, cantitatea totală de 1.107 articole textile și de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, șoferul a declarat că a fost contactat de un cetățean turc care i-a propus să transporte bunurile în București, contra sumei de 300 de euro.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 275.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Bunuri în valoare de peste 270.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din P.T.F. Giurgiu   
  • Bunuri în valoare de peste 270.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din P.T.F. Giurgiu   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe