Bunuri, în valoare de aproximativ 120.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 1.150 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 12.02.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care şi un autocar care venea din Turcia.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, cantitatea totală de 1.152 articole textile și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc A.C., în vârstă de 38 de ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare, nu deține documente de proveniență pentru acestea și nici nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă s-ar fi ridicat la aproximativ 121.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Bunuri, în valoare de aproximativ 120.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu
  • Bunuri, în valoare de aproximativ 120.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe