Bunuri contrafăcute, estimate la o valoare de peste 51.000 lei, descoperite la P.T.F Giurgiu

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, 235 de articole vestimentare, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 29.11.2022, în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar care efectuează transport internațional de persoane.
Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru marfă, printre bagajele pasagerilor, cantitatea de 235 articole vestimentare, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin șoferului, cetățean turc în vârstă de 48 de ani.
Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de 51.970 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe