Bunuri contrafăcute, estimate la o valoare de aproximativ 375.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu și STPF Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, aproximativ 2.500 de bunuri care purtau însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În perioada 24-26.03 a.c., cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și lucrătorii din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ - Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit mai multe autocare ce aparțin unor firme de transport persoane și autoturisme.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cala a opt autocare și în portbagajul unui autoturism, mai multe colete voluminoase ce conțineau aproximativ 2.500 de bunuri constând în articole vestimentare, articole de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci și români, cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare totală estimată de 375.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe