Bunuri ce pot aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, în valoare de peste 400.000 de lei, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 1.450 bunuri inscripţionate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrători din cadrul Direcției Generale a Vămilor București au desfășurat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, activități specifice controlului de frontieră asupra mijloacelor de transport.

Astfel, pe sensul de intrare în țară, au fost selectate pentru control două autocare care aparțin unor firme de transport persoane, care circulă regulat pe ruta Turcia-România.

Cu ocazia efectuării controlului amănunțit asupra persoanelor și a bunurilor din cele două autocare, au fost descoperite 1.224 produse parfumerie și 268 articole vestimentație, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi pasageri din cele două mijloace de transport, cetățeni turci, în vârstă de 20, respectiv 34 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 400.450 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor București.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe