Braconaj piscicol combătut de polițiștii de frontieră din Olt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au depistat în urma unei acţiuni pe linia braconajului piscicol doi bărbaţi care pescuiau folosind unelte de pescuit interzise.

În data de 06.06.2019, lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, în cooperare cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Olt, au desfăşurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Astfel, au fost depistate două persoane care pescuiau, dintr-o barcă pneumatică, folosind un proiector și un dispozitiv de pescuit electric.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus somațiilor legale, unul încercând să fugă pe mal, iar celălalt cu barca, motiv pentru care lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au reținut doi bărbaţi, cetățenii români, Z.G. și C.F., cu vârste de 35, respectiv 41 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Teleorman.

Barca pneumatică și uneltele utilizate la pescuit au fost reținute în vederea continuării cercetărilor iar, în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit  dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuit comercial în habitate piscicole naturale prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64 lit.e din OUG 23/2008 și ”pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu material explozibile, pescuitul cu substanţe toxice si narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor vieţuitoare acvatice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 65, alin. 1, lit, a, din O.U.G. 23/2008.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale.

  • Braconaj piscicol combătut de polițiștii de frontieră din Olt

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe