Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Germania.

La data de 29.11.2022, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, care transporta pe platformă un autoturism marca Mercedes-Benz, an de fabricație 2007.
Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul tractat se află în atenția autorităților din Germania, figurând ca bun căutat pentru confiscare.
Şoferul a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se afla în litigiu, acesta dobândindu-l de la un cetățean român, prin cumpărare, pentru suma de 6.000 euro, fără să întocmească însă contract de vânzare-cumpărare.
Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

  • Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în PTF Calafat
  • Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în PTF Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe