Articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, oprite la P.T.F. Călărași

Articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute,  oprite la P.T.F. Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Călărași, au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, articole vestimentare inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 14.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, poliţiştii de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion, condus de către un cetăţean ucrainean, în vârstă de 50 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, diferite articole de îmbrăcăminte.

Astfel, în urma verificărilor efectuate de către colegii noștri împreună cu reprezentanți din cadrul Biroului Vamal Călărași, a fost descoperită în cabina autocamionului, cantitatea de 92 articole vestimentare sportive inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele sus-menționate, în valoare de 23.500 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul ucrainean se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată  pentru produse identice ori similare”, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun.

  • Articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute,  oprite la P.T.F. Călărași
  • Articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute,  oprite la P.T.F. Călărași

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe