Articole vestimentare, estimate la 34.000 euro, ridicate de polițiști în vederea cercetărilor


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc care a încercat să introducă ilegal în țară mai multe articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 01.04.2021, în jurul orei 12.00, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar marca Mercedes Benz, care efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia - România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi din plastic care conţineau articole vestimentare, constând în 1.670 de șepci și 26 de treninguri, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că  un cetățean turc, în vârstă de 62 de ani, pasager al autocarului, a achiziționat bunurile mai sus-menționate din Turcia, urmând să le valorifice pe teritoriul României.

Bunurile, în valoare de aproximativ 170.900 lei, care urmau a fi comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Articole vestimentare, estimate la 34.000 euro, ridicate de polițiști în vederea cercetărilor
  • Articole vestimentare, estimate la 34.000 euro, ridicate de polițiști în vederea cercetărilor

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe