Articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit mai multe articole textile, articole de încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetațean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 31.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au selectat pentru control un autocar care se afla pe sensul de intrare in tara.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale unui cetățean turc, 131 perechi pantofi sport, 451 bucăți articole textile  și 84 parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorul bunurilor, cetățeanul turc, B.A.,  în vârsta de 46 ani a declarat că le-a achiziționat dintr-un bazar din Istanbul, Turcia, cu scopul de a le comercializa în municipiul București. Acesta nu deținea documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile respective.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca se ridică la suma de 30.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

  • Articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu
  • Articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe