Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.500 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară. 

În data de 19.05.2017, în jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile specifice pasagerilor dintr-un autocar care circula pe ruta Turcia – România, la volanul căruia se afla un cetățean turc, în vârstă de 50 ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în cala acestuia mai multe pungi în care se aflau 64 perechi de încălțăminte sport și 3.480 articole îmbrăcăminte (șosete), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că toate bunurile aparțin cetățeanului român Gheorghița N., în vârstă de 31 ani, cu domiciliul pe raza județului Mehedinți, pasager în autocar. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile dintr-un centru comercial din Istanbul, cu scopul de a le comercializa pe teritoriul României.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe