Aproximativ o jumătate de tonă de pește, fără acte de proveniență, confiscată de polițiștii de frontieră din Olt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au descoperit o persoană care transporta aproximativ o jumătate de tonă de pește fără documente de însoțire a mărfii.

În data de 29.12.2020, poliţiştii de frontieră de la  Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au desfăşurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol  pe raza localităților Corabia și Gârcov.

Cu această ocazie, pe drumul național DN 54 a fost oprită în trafic o autoutilitară care transporta pește, aceasta fiind condusă de un cetățean român în vârstă de 31 ani. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperită cantitatea de 497 kg pește în valoare de aproximativ 14.589 lei,  din speciile sturion, păstrăv și fitofag, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de însoțire a mărfii, fapt pentru care întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, fapte prevăzute și pedepsite de art.64, litera h din OUG 23/2008 sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

  • Aproximativ o jumătate de tonă de pește, fără acte de proveniență, confiscată de polițiștii de frontieră din Olt

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe