Aproximativ 24 de tone de deșeuri ceramice descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu - Comisariatul Judeţean Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra a unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 20 de tone de deşeuri din resturi ceramice.

În data de 16.05.2023, în jurul orei 17.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă.

Șoferul transporta deșeuri din resturi ceramice, încărcate din Bulgaria, ce erau destinate unei societăți din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 23.940 kilograme deșeuri din resturi ceramice.

Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinește condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autoritățile competente nu au permis accesul acestora pe teritoriul României.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe