Aproximativ 1.500 pachete cu țigări, descoperite ascunse într-o autoutilitară la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse în bagajele unui cetățean bulgar, aproximativ 1.500 pachete cu țigări pe care acesta a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 03.05.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 21.00, în baza unei analize de risc, pe sensul de intrare în ţară a fost selectată, pentru efectuarea unui control amănunțit, o autoutilitară marca Volkswagen, condusă de cetățeanul bulgar P.S., în vârstă de 43 ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele personale, 1.490 pachete cu țigări de diferite mărci, pentru care acesta nu avea documente legale.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în Olanda pentru a le comercializa unor cunoscuți.

Ţigările, în valoare de 26.650 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

  • Aproximativ 1.500 pachete cu țigări, descoperite ascunse într-o autoutilitară la P.T.F. Giurgiu
  • Aproximativ 1.500 pachete cu țigări, descoperite ascunse într-o autoutilitară la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe