1.500 de bunuri contrafăcute, descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

1.500 de bunuri contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de doi cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată. Aceștia intenționau să comercializeze pe teritoriul țării noastre o cantitate considerabilă de bunuri, constând în parfumuri, articole vestimentare dar și încălțăminte tip sport, toate achiziționate din Turcia și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, în calele celor două autocare, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai mulți saci de culoare neagră care conțineau 1.070 articole vestimentare, 374 de parfumuri și 56 de articole de încălțăminte tip sport. Toate aceste bunuri erau inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, prezentând suspiciuni de contrafacere.

În urma verificărilor preliminare efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai autocarelor, doi cetățeni turci, în vârstă de 17 respectiv 23 de ani. Aceștia au declarat polițiștilor faptul că marfa descoperită a fost achiziționată din Turcia și intenționau să o comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Bunurile, în valoare de aproximativ 177.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

De asemenea, reamintim faptul că, în perioada 11-19.11.2021, la nivelul I.T.P.F. Giurgiu, polițiștii de frontieră giurgiuveni au indisponibilizat peste 9.300 de bunuri contrafăcute, în valoare de 1.744.650 de lei, sens în care, se efectuează cercetări față de treisprezece cetățeni turci și un cetățean român pentru săvârșirea infracțiunii sus-menționate.

  • 1.500 de bunuri contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni
  • 1.500 de bunuri contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni
  • 1.500 de bunuri contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni
  • 1.500 de bunuri contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe