Cetățean sirian ascuns într-un locaș, depistat în P.T.F. Bechet

Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, un cetățean sirian care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns în partea stângă a cabinei autocamionului, într-un locaș special amenajat. Acesta, împreună cu șoferul mijlocului de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 24.09.2022, în jurul orei 07.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, în vârstă de 48 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, fructe și legume,  pe ruta Turcia – Austria.

În urma controlului efectuat, colegii noștri au observat ascunsă, în partea stângă a cabinei autocamionului, într-un locaș special amenajat, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean sirian. Acesta a declarat că s-a urcat în mijlocul de transport, când se afla într-o parcare situată pe teritoriul orașului Sofia, intenţionând să ajungă în Germania.

Colegii noştri au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetățeanul sirian, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe