Trei cetățeni afgani, opriți la frontiera de sud a României


Trei bărbați de origine afgană au fost depistați de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși în semiremorca unui ansamblu rutier. Aceștia, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 16.01.2022, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 31 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, subansambluri metalice din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că șnurul asigurator era secționat și lipit, motiv pentru au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperiţi ascunşi, trei bărbaţi.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 16, 27, respectiv 28 de ani.

Aceștia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Bărbații intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetățeni afgani, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

  • Trei cetățeni afgani, opriți la frontiera de sud a României

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe