Sute de pachete cu țigări, ascunse într-un autocamion, descoperite la P.T.F. Calafat

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, peste 400 de pachete cu țigări, care se aflau ascunse în genți de voiaj.

Bunurile, în valoare de 8.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanții Biroului Vamal Calafat.

În data de 28.12.2021, în jurul orei 21.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani, conducând un ansamblu rutier. Șoferul transporta conform documentelor prezentate, profile de aluminiu, pe ruta Turcia-Marea Britanie.

În urma controlului amănunțit, colegii noștri au descoperit în cabina autocamionului, ascunse și nedeclarate, 440 de pachete cu țigarete de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal specific Republicii Bulgaria. 

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că marfa sus-menționată aparține șoferului mijlocului de transport. Acesta nu a putut prezenta documente de proveniență pentru țigările pe care le transporta.

Întreaga cantitate de țigări, estimate la o valoare de 8.000 lei, au fost ridicate de către reprezentanții Biroului Vamal Calafat, iar șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale în vigoare.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe