Aproximativ 22 de tone deșeuri, oprite la P.T.F. Călărași

Aproximativ 22 de tone deșeuri, oprite la P.T.F. Călărași

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru aproximativ 22 de tone deșeuri de aluminiu și bronz - alamă. Documentele de transfer pentru aceste deșeuri erau incomplete, marfa fiind returnată societății expeditoare.

În ziua de 27.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean macedonean, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, 2.360 de kilograme deșeuri din aluminiu și 19.440 kilograme deșeuri de bronz-alamă.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele de transfer prezentate pentru control erau incomplete.

De asemenea, la cercetări s-a stabilit că deșeurile erau încărcate din Macedonia și aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deșeuri, marfa fiind returnată societății expeditoare.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe