Activități de braconaj piscicol, combătute de polițiștii de frontieră

Activități de braconaj piscicol, combătute de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Oltenița au depistat, în zona de competență, două persoane care transportau diferite specii de pește, în cantitate totală de 151 de kilograme, fără a deține documente legale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oltenița au desfăşurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă.

Astfel, pe raza localităților Luica și Mănăstirea, din județul Călărași, au fost depistaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 54, respectiv 59 de ani, care transportau cu autoturismele personale, diferite specii de pește, în cantitate totală de 151 de kilograme.

În cadrul verificărilor, cei doi șoferi nu au putut prezenta colegilor noștri documente de proveniență pentru marfa transportată.

Întreaga cantitate de pește a fost ridicată și predată către D.S.V.S.A. Călărași, iar polițiștii de frontieră efectuează în prezent, cercetări față de persoanele în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de ,,deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit h din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

  • Activități de braconaj piscicol, combătute de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe