Șapte cetățeni sirieni, depistați ascunși în zona de vegetație din proximitatea P.T.F. Calafat

Șapte cetățeni sirieni, depistați ascunși în zona de vegetație  din proximitatea P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat șapte cetățeni străini, șase adulți și un minor, toți sirieni, ascunși în zona de vegetație din proximitatea punctului de trecere a frontierei. Persoanele în cauză au fost preluate de către polițiștii de frontieră bulgari în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun, față de aceștia.

În seara de 10.10.2021, în jurul orei 21.20,  în apropierea tonetelor de control ale Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, lucrătorii noştri au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, mai multe persoane care escaladaseră gardul perimetral al punctului de trecere a frontierei.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Calafat. 

Astfel, la aproximativ 700 de metri față de gardul perimetral, au fost descoperite șapte persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 17 şi 40 ani.

Persoanele depistate au declarat polițiștilor că sunt cetățeni sirieni și că în timp ce se aflau în apropierea orașului Sofia din Bulgaria, au intrat sub remorca unui autocamion și au coborât pe teritoriul statului bulgar, înainte de tonetele unde se efectua controlul de frontieră. Ulterior, s-au deplasat pe jos, escaladând gardul P.T.F. Calafat. Aceștia intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor șapte sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.   

  • Șapte cetățeni sirieni, depistați ascunși în zona de vegetație  din proximitatea P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe