Permis de ședere fals, descoperit în P.T.F. Calafat

Permis de ședere fals, descoperit în  P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au depistat un tânără, din Camerun, în vârstă de 28 de ani, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind un permis de ședere fals.

În data de 08.10.2021, în jurul orei 11.30, în P.T.F. Calafat rutier, s-a prezentat pentru a intra în țară, o tânără din Camerun, ce călătorea ca pasager într-un microbuz care transporta persoane pe ruta Bulgaria-România.

Cameruneza s-a legitimat în baza unui permis de ședere emis de autoritățile din Franța. Cu ocazia studierii documentului prezentat, s-a constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.

În acest context, firma de transport persoane a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 1 și art. 134 pct.1 din O.U.G. 194 din 2002.

 Totodată, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei sus-menționate, iar conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe