Țigarete în valoare de 16.000 de lei, ascunse într-un microbuz, descoperite la P.T.F Giurgiu

Țigarete în valoare de 16.000 de lei, ascunse într-un microbuz, descoperite la P.T.F Giurgiu 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un șofer de microbuz, cetățean bulgar, care transporta 700 de pachete cu ţigarete, nedeclarate și  ascunse sub bancheta mijlocului de transport. Bunurile, estimate la o valoare de 16.000 lei, au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 08.10.2021, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui microbuz.

În urma analizei de risc, mijlocul de transport a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de  14.000 de țigarete, nedeclarate și ascunse sub bancheta microbuzului. Șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru aceste bunuri

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 18.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015.

  • Țigarete în valoare de 16.000 de lei, ascunse într-un microbuz, descoperite la P.T.F Giurgiu
  • Țigarete în valoare de 16.000 de lei, ascunse într-un microbuz, descoperite la P.T.F Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe