Sute de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, ascunse într-un autocar, descoperite în P.T.F. Giurgiu

Sute de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, ascunse într-un autocar, descoperite în P.T.F. Giurgiu

Mai multe colete care conțineau parfumuri, articole vestimentare și articole de încălțăminte tip sport au fost descoperite de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, în cala unui autocar. Toate aceste bunuri prezentau suspiciuni de contrafacere și au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 09.10.2021, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în plastic. Acestea conţineau peste 300 de parfumuri, articole vestimentare și articole de încălțăminte tip sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 51 de ani, pasager al autocarului. Persoana în cauză a declarat polițiștilor de frontieră faptul că bunurile au fost achiziționate dintr-un bazar din Istanbul și urma să le comercializeze pe teritoriul Poloniei.

Bunurile, în valoare de aproximativ 85.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

  • Sute de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, ascunse într-un autocar, descoperite în P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe