Trei bărbați sirieni, ascunși într-un ansamblu rutier, depistați la P.T.F. Giurgiu


Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat trei cetățeni străini, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat, pentru a ajunge în Germania. Aceștia se aflau ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier, printre colete cu faianță.

În seara de 06.10.2021, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 51 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Conform documentelor de însoțire a mărfii, în autocamion se aflau colete cu faianță din Turcia destinate unei societăți din România.

În urma controlului fizic preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că sigiliul vamal era rupt și relipit.

În acest context, colegii noștri au procedat la efectuarea unor verificări amănunțite asupra autocamionului, ocazie cu care, au depistat în compartimentul pentru marfă, trei bărbați ascunși.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că aceștia sunt sirieni, doi dintre ei în vârstă de 45 de ani, cel de-al treilea, având 48 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cei trei bărbați intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei bărbați, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

  • Trei bărbați sirieni, ascunși într-un ansamblu rutier, depistați la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe