Bancnotă de 50 de euro falsă, descoperită la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au identificat un cetăţean bulgar, care a încercat să achite taxa de pod folosind o bancnotă de 50 de euro falsă.

În data de 02.10.2021, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au fost sesizaţi de către un angajat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu privire la faptul că un cetăţean a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 50 de euro, susceptibilă a fi falsă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că persoana indicată este un cetăţean bulgar în vârstă de 29 de ani, iar în urma examinării bancnotei, a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă specifice uneia autentice.

Cetățeanul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă.

Mijlocul de plată, respectiv bancnota de 50 de euro a fost reţinută de către polițiștii de frontieră pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză, față de cetățeanul bulgar sunt efectuate verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe