Fals privind identitatea depistat la P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un tânăr, cetăţean din Siria, în vârstă de 27 de ani, pasager al unui autoturism, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind documente de călătorie care aparţineau unei alte persoane.

În data de 26.09.2021, în jurul orei 18.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean sirian, în vârstă de 22 de ani, aflat la volanul unui autoturism. Acesta se afla însoțit de un conațional.

În urma controlului efectuat asupra documentelor de călătorie,  s-a constatat faptul că pasagerul din mijlocul de transport nu este unul și același cu persoana din fotografiile documentelor de călătorie prezentate, respectiv un permis de ședere și un Travel Document, eliberate de autoritățile germane.

Astfel, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor și a mijlocului de transport, însă nu au fost descoperite alte documente de identitate care să aparțină persoanei sus-menționate. Ulterior, acesta a declarat poliţiştilor de frontieră că este cetăţean din Siria şi a folosit documentele de călătorie ale fratelui său, deoarece intenționa să ajungă în Germania, unde locuiește familia sa.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei șoferului, dar și a pasagerului, iar conform protocolului româno-bulgar, aceştia au fost preluați de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Fals privind identitatea depistat la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe